Welcome aboard Visitor...

Daily Screenshot

Server Costs Target


29% of target met.

Latest Topics

- Fully customizable ships? »
- Getting our Player Base back »
- What's with the new Metaverse? »
- Carrier default loadouts - ships w/interceptors only? »
- Holly Cow Its alive!! »
- 01001000 01100101 01101100 01101100 01101111 »
- the mi type ships cheat »
- First Person view is possible in DS! »
- Latency Issues »
- missing dll. »

Development Blog

- Roadmap »
- Hello strangers, it’s been a while... »
- State of DarkSpace Development »
- Potential planetary interdictor changes! »
- The Silent Cartographer »
- Cloaking update... »
- Tools for tips »
- Fleet levels and more! »
- Game Mechanics Question and Answer Thread »
- Under Construction »

Combat Kills

Combat kills in last 24 hours:
Kills chart
Killboard

Upcoming Events

- Weekly DarkSpace
06/22/19 +3.0 Days
- International Talk like a Pirate Day!
09/19/19 +91.3 Days
- Towel Day
05/25/20 +340.3 Days

Search

 

Anniversaries

No anniversaries today.

Facebook & Twitter

Why not follow us on Twitter or Facebook for more information and fan updates?

[FAQ
Forum Index » » Beta Testing Discussion » » Game crashes on load
 Author Game crashes on load
Apocalyptic Angel
Cadet

Joined: August 29, 2004
Posts: 22
Posted: 2005-06-23 09:36   
Hi, I just downloaded the beta client, installed and ran it. It got into the lobby fine, but when i went to join Jupiter the game just CTDs with no error.

Each subsequent attempt to load the game gives the error:

Darkspace.exe - Entry Point Not Found
The procedure entry point ??1String@Medusa@@QAE@XZ could not be located in the dynamic link library Standard.dll

this happens each time, doesnt reach the lobby or anywhere. If i reinstall the game it updates, goes to the lobby, but when I try to load jupiter the same thing happens- CTD, and new load attempts give that error.

Any ideas ?
_________________


Drafell
Grand Admiral
Mythica

Joined: May 30, 2003
Posts: 2449
From: United Kingdom
Posted: 2005-06-23 09:48   
Yup. it's a know problem with the beta. Fix is listed in the beta guide and I have pasted the info below:-

Quote:

1.2 Installation
Install the DarkSpaceBeta.exe file and run it like you normally would with the Darkspace Release.

There is currently a small issue on some systems with the automatic update function not completing properly on a fresh install. This occurs if you try to enter a server before manually pressing the update button and is usually diagnosed with the following error:-

The procedure entry point ?start@Process@Medusa@@SAPAXPBD@Z could not be located in the dynamic link library Standard.dll."

The solution is to uninstall the beta client, delete the beta directory and then reinstall. Once you log in and get to the Lobby, click the UPDATE button at the top of the screen before trying to enter the game server. Once update is completed you should be able to run the game normally.





[ This Message was edited by: Drafell on 2005-06-23 09:49 ]
_________________
It's gone now, no longer here...Yet still I see, and still I fear.rnrn
rnrn
DarkSpace Developer - Retired

  Goto the website of Drafell   ICQ status
Drow
Fleet Admiral

Joined: June 06, 2003
Posts: 449
From: USA, WI
Posted: 2005-06-23 10:54   
Nice, but 2 problems.

1. I have had it installed. When I ran it today, on the update on execution, that is when I got the error.

2. I did uninstall, delete directory, download, install. Same error on execution.

I can not get to the lobby in the first place to update.

It worked fine last night. Broken this morning. Seams that something server side changed?

On fresh install; on execution of program; it updates itself upto a point. Then it says it can not finish the update process, with a popup 'would I like to restart to complete the update?'. Yes restarts the PC and it tries to finish the update with no messages as to sucess or not. No stops the program.

Either way when I try to run Beta I get that dll error message. Never get to lobby.

_________________
Nindol tangi, dos zhal zah'har l' jiv'undus d'
natha szithrel Tagnik'zun elggor

  ICQ status
Mersenne Twister
Fleet Admiral
Palestar


Joined: May 11, 2003
Posts: 1161
From: Sector C Test Labs and Contol Facilities
Posted: 2005-06-23 11:05   
going to have to ditto drow on this one, something's not right.

updates leaving a lot of residual .upd files,
corememory.dll.upd
debug.dll.upd
factory.dll.upd
file.dll.upd
gcq.dll.upd
gcql.exe.upd
network.dll.upd
networkws.dll.upd
selfupdate.dll.upd
standard.dll.upd
system.dll.upd

and if i delete them they just get redownloaded

client.exe - ?regSearchRplace@RegExpM@Medusa@@SAHAAV?$StringTemplate@D@2APBD1@Z not located in Standard.dll

clientsetup.exe - ?free@StringBase@Medusa@@SAXPAX@Z in Standard.dll

darkspace.exe - ?start@Process@Medusa@@SAPAXPBD@Z in Standard.dll

editor.exe - ?regSearchReplace@RegExpM@Medusa@@SAHAAV?$StringTemplate@D@2@PBD1@Z in Standard.dll

localserver.exe - ?regSearchReplace@RegExpM@Medusa@@SAHAAV?$StringTemplate@D@2@PBD1@Z in Standard.dll

missionview.exe - ?regSearchReplace@RegExpM@Medusa@@SAHAAV?$StringTemplate@D@2@PBD1@Z in Standard.dll

server.exe - ?regSearchReplace@RegExpM@Medusa@@SAHAAV?$StringTemplate@D@2@PBD1@Z in Standard.dll

superserver.exe - ?malloc@StringBase@Medusa@SAPAXI@Z in Standard.dll

[ This Message was edited by: FireMoth on 2005-06-23 11:35 ]
_________________

I wouldn't screw with it if I were you. The doctor already holds you in poor favor. Messing with this might really fry his shorts.

warner_lowcharge
Admiral

Joined: September 27, 2004
Posts: 205
From: Finland
Posted: 2005-06-23 11:21   
same problem here...
_________________


BackSlash
Marshal
Galactic Navy


Joined: March 23, 2003
Posts: 11180
From: Bristol, England
Posted: 2005-06-23 11:32   
You have to reboot when the auto updater asks you to do update those files Doran.

But I did, and I still got the error. I smell a curropt upload.
_________________


  Goto the website of BackSlash
warner_lowcharge
Admiral

Joined: September 27, 2004
Posts: 205
From: Finland
Posted: 2005-06-23 11:51   
solved it, just had to remove completely, i even downloaded the client again. installed, updated before entering server and it was ok
_________________


Drafell
Grand Admiral
Mythica

Joined: May 30, 2003
Posts: 2449
From: United Kingdom
Posted: 2005-06-23 11:57   
I have been playing about a little and I think I have a workaround.

Go to the DarkSpace beta install directory and run the gcql.exe program. This should enable you to get to the lobby. Once you are in the lobby then click the UPDATE button and it should update properly.
_________________
It's gone now, no longer here...Yet still I see, and still I fear.rnrn
rnrn
DarkSpace Developer - Retired

  Goto the website of Drafell   ICQ status
Apocalyptic Angel
Cadet

Joined: August 29, 2004
Posts: 22
Posted: 2005-06-23 13:28   
Ok yeah, that works.

THough i definately believe the original download ought to be fixed.

As a side note, the fore railgun on the ICC Assault frigate fires considerably slower than the two side cannons on the same ship. as far as i can tell its the same gun, so whats going on there ?

but, im liking what ive seen so far, hope i can get my pres switched before the weekend
_________________


BackSlash
Marshal
Galactic Navy


Joined: March 23, 2003
Posts: 11180
From: Bristol, England
Posted: 2005-06-23 13:29   
Whatever you do dont type more than 7 letters ingame....
_________________


  Goto the website of BackSlash
Doran
Chief Marshal
Galactic Navy


Joined: March 29, 2003
Posts: 4031
From: The Gideon Unit
Posted: 2005-06-23 14:26   
faustus says he's gonna get that one fixed later tonite backy
_________________


  ICQ status
Drow
Fleet Admiral

Joined: June 06, 2003
Posts: 449
From: USA, WI
Posted: 2005-06-23 21:17   
Worked, thanks.
_________________
Nindol tangi, dos zhal zah'har l' jiv'undus d'
natha szithrel Tagnik'zun elggor

  ICQ status
Drafell
Grand Admiral
Mythica

Joined: May 30, 2003
Posts: 2449
From: United Kingdom
Posted: 2005-06-24 13:11   
The railgun issue is because the weapons have different levels.

The slower firing one does more damage per shot and has longer range, but requires more energy to fire.
_________________
It's gone now, no longer here...Yet still I see, and still I fear.rnrn
rnrn
DarkSpace Developer - Retired

  Goto the website of Drafell   ICQ status
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Page created in 0.032007 seconds.


Copyright © 2000 - 2019 Palestar Inc. All rights reserved worldwide.
Terms of use - DarkSpace is a Registered Trademark of PALESTAR