Welcome aboard Visitor...

Daily Screenshot

Server Costs Target


9% of target met.

Latest Topics

- Getting our Player Base back »
- What's with the new Metaverse? »
- Carrier default loadouts - ships w/interceptors only? »
- Holly Cow Its alive!! »
- 01001000 01100101 01101100 01101100 01101111 »
- the mi type ships cheat »
- First Person view is possible in DS! »
- Latency Issues »
- missing dll. »
- 1.741 »

Development Blog

- Roadmap »
- Hello strangers, it’s been a while... »
- State of DarkSpace Development »
- Potential planetary interdictor changes! »
- The Silent Cartographer »
- Cloaking update... »
- Tools for tips »
- Fleet levels and more! »
- Game Mechanics Question and Answer Thread »
- Under Construction »

Combat Kills

Combat kills in last 24 hours:
Kills chart
Killboard

Upcoming Events

- Weekly DarkSpace
06/15/19 Now
- International Talk like a Pirate Day!
09/19/19 +95.1 Days
- Towel Day
05/25/20 +344.1 Days

Search

 

Anniversaries

No anniversaries today.

Facebook & Twitter

Why not follow us on Twitter or Facebook for more information and fan updates?

[FAQ
Forum Index » » Beta Testing Discussion » » 1.672
Goto page ( 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 Next Page )
 Author 1.672
Talien
Marshal
Templar Knights


Joined: May 11, 2010
Posts: 2039
From: Michigan
Posted: 2011-12-05 19:52   
ECM/ECCM:
The description for Longwave shows it as the standard AOE but it can't be used without selecting a target. Focused and Narrowband ECM could use a bit of an increase in signature reduction, a Sensor Corvette sitting still with shields on goes from 3.3 to -2.7 sig targeting itself, standard ECM goes from 3.3 to -0.7 sig. A Border Cruiser sitting still with shields on goes from 9.8 to 1.5 signature with standard ECM and 9.8 to -2.6 with Narrowband or Focused. It would take around 3 equal ships targeting one ship with ECM to allow it to operate in combat at something more than a snail's pace and stay at negative sig.

ECCM seems a bit strong in comparison, a Border Cruiser jumps from 9.8 sig just sitting still with shields on to 34.4 targeting itself with Focused or Narrowband ECCM, the active gadget itself does not raise your own signature so the increase was purely from the targeted ECCM. Standard ECCM goes from 9.8 to 26.2. A Sensor Corvette goes from 3.3 to 11.2 with standard ECCM and 3.3 to 15.2 with Narrowband/Focused, it looks like a single Scout running 2 standard ECCM would just about be able to counter 2 BCs worth of Focused ECM on a single target if it's close enough to it. A EW based Scout/Frigate that has 4 gadgets would pretty well be able to counter 4 ships worth of ECM.

Installing one of the new ECM or ECCM gadgets results in it defaulting to standard ECM or ECCM after docking and relaunching. Not really a big deal, but here it is anyway.


Gauss:
I don't really see much of an increase in speed, it seems to be about the same as what's in MV now. I moved to max range and fired a Gauss and Rail volley at a stationary Transport and observed the difference in impact times of the two projectiles, then repeated the same thing in MV and there was no readily noticeable difference.


Structure pause:
This is just about perfect. Completely prevents people from sabotaging planets by disabling defenses, but doesn't shaft you if you're trying to manage a planet that got plagued or flattened by the MI deathray. If someone wants to sabotage a planet now they have to scrap domes or generators or FF the planet with neutrons to be able to disable anything, so they're throwing away pres everytime they want to screw with a planet.


Shields/armor:
Probably left over from when everything was moved to Dreadnought level armor/shields but I had very odd displays for shields and armor on my beta ships, ranging from 171% shields on a Scout to +11% armor and +7% shield HP on a Heavy Cruiser running actives.
_________________
Adapt or die.

Pantheon
Marshal
Palestar


Joined: May 29, 2001
Posts: 1742
Posted: 2011-12-05 20:40   
The issues with stock ECM/ECCM is likely to do with some device type settings in the Resourcer which can be fixed before release.

I have just pushed a beta update, so you'll see the damage and Gauss changes now.

I reverted the armour and shield changes a while ago due to side affects I wasn't happy with. As a result, some ships will display over 100% until they're knocked down to 100% or below.

[ This Message was edited by: Pantheon on 2011-12-05 20:42 ]
_________________


Fattierob
Vice Admiral

Joined: April 25, 2003
Posts: 4058
Posted: 2011-12-05 20:58   
I'm pretty sure you're not supposed to be able to target yourself with the new ECM/ECCM variants. I need to ask around to confirm otherwise.
_________________


Talien
Marshal
Templar Knights


Joined: May 11, 2010
Posts: 2039
From: Michigan
Posted: 2011-12-05 21:49   
Yeah, seems I jumped in beta before it was updated with the latest changes, so here goes.

Gauss speed increase is very noticeable now. The damage is on the low side especially with the 10% global damage reduction in addition to the previous 10% ICC damage reduction (need clarification on this, from what I remember it was only Fusion Torps that had it fully reverted and Rails reverted by 5%, I had someone tell me it was totally reverted for all weapons but it wasn't a dev so I'm skeptical), so I'll have to find someone to jump in beta with me and do some small ship combat testing to see if the speed increase is enough to make them a more viable choice when going up against Cruiser size and smaller.

Interdictor mass increase is nice. They're somewhere between a Cruiser and a Dreadnought now as far as maneuverability goes, but the power use increase could probably stand to be bumped up a bit as you can still fly at full speed for a good while before running out of power.

That's what I figured the odd shield/armor display was from, I just wanted to make sure it wasn't some new bug that snuck itself in with the update.
_________________
Adapt or die.

Pantheon
Marshal
Palestar


Joined: May 29, 2001
Posts: 1742
Posted: 2011-12-06 07:51   
Check the dev log for previous versions and clarification, lets keep this on-topic for 672 please.

[ This Message was edited by: Pantheon on 2011-12-06 07:51 ]
_________________


DiepLuc
Chief Marshal

Joined: March 23, 2010
Posts: 1187
Posted: 2011-12-06 15:47   
Quote:
In Development Log, Fattierob wrote:
Structures can no longer be paused unless they take a resource that has a shortage. Planet runs a check every 60 seconds to see if structures can be put back on given that the planet has no more shortages of the type they drain.


The only structure I know that drains resource is Barrack.
Do you plan the structure to drain other kinds of resource, Fattie?
_________________


Fattierob
Vice Admiral

Joined: April 25, 2003
Posts: 4058
Posted: 2011-12-06 15:48   
Resources such as: power, food, workers
[ This Message was edited by: Fattierob on 2011-12-06 15:49 ]
_________________


Talien
Marshal
Templar Knights


Joined: May 11, 2010
Posts: 2039
From: Michigan
Posted: 2011-12-09 11:25   
After thinking about it for a while, not allowing key structures like domes or generators to be scrapped unless it wouldn't cause a shortage might be good. Yes I know I mentioned people would have to take a pres hit for scrapping them to cause a worker/power shortage so they can disable other structures, but I checked and it's really not very much at all and can be easily made up by spending a few minutes building somewhere else. At least this way they'd have to scrap the defenses themselves which would cost considerably more prestige.
_________________
Adapt or die.

Brutality
Marshal

Joined: May 25, 2009
Posts: 659
From: Alaska, USA
Posted: 2011-12-09 18:51   
Quote:

On 2011-12-09 11:25, Talien wrote:
After thinking about it for a while, not allowing key structures like domes or generators to be scrapped unless it wouldn't cause a shortage might be good. Yes I know I mentioned people would have to take a pres hit for scrapping them to cause a worker/power shortage so they can disable other structures, but I checked and it's really not very much at all and can be easily made up by spending a few minutes building somewhere else. At least this way they'd have to scrap the defenses themselves which would cost considerably more prestige.



it will also show up in the chat area that those structures are being scrapped. Makes it way easier to tell that the planet is being sabotaged
_________________


Incinarator
Chief Marshal

Joined: May 24, 2010
Posts: 237
Posted: 2011-12-09 21:14   
.....What if you just wanted to scrap the building for sheer building purposes? For example I usually overbuild domes to make the tech rise faster and then scrap them once the tech is high...
_________________
I be rebuilding your planets!

Talien
Marshal
Templar Knights


Joined: May 11, 2010
Posts: 2039
From: Michigan
Posted: 2011-12-09 22:36   
All that does is make the pop die, which drops morale and makes the planet go into revolution. I'm guessing if you don't have the patience to wait for tech to rise then you also don't have the patience to babysit the planet until morale goes back up and revolution ceases, which means someone else has to recapture it later if it revolts.

Either way my suggestion doesn't prevent that as long as scrapping those domes doesn't result in a shortage of workers.

But that does bring up another idea, I run into a lot of planets that have 50+ excess population because of AI builds or someone deciding to put a SY on every planet, then them either being bombed off or scrapped later. It's a pain having to babysit it for an hour or more after scrapping the excess domes to put in structures that serve a purpose, would it be at all possible to tie in population to domes directly so if one is scrapped while the planet is at max population it also immediately removes 10 population with no morale hit? Yes I realize it's not "realistic", but neither telepathic lobsters.
_________________
Adapt or die.

Forger of Destiny
Chief Marshal
We Kick Arse


Joined: October 10, 2009
Posts: 826
Posted: 2011-12-10 02:42   
the pause requirements are good, but putting requirements on scrapping may not be good. locking planets is simpler and more solid way to go, if trying to stop potential sabotage.
_________________
Forging legends and lives outside till naught remains inside.


Lithium
Chief Marshal

Joined: June 29, 2003
Posts: 109
Posted: 2011-12-10 07:08   
I think limitation to scrap infrastrucutures/lifelines is a realistic feature.
Bases and Labs are valid targets for scorched earth policy.
_________________




Talien
Marshal
Templar Knights


Joined: May 11, 2010
Posts: 2039
From: Michigan
Posted: 2011-12-10 10:20   
Quote:

On 2011-12-10 02:42, Compromisery wrote:
the pause requirements are good, but putting requirements on scrapping may not be good. locking planets is simpler and more solid way to go, if trying to stop potential sabotage.




We'd all hope so but unfortunately a certain CM is (or at least was) one of the biggest and most blatant saboteurs, though I haven't personally seen him doing it lately. He even went so far as to lock then sabotage planets while others were present to witness it and then say things like "it's to make it more fun for the other team" when we asked why he was trashing the planet.


Quote:

On 2011-12-10 07:08, Lithium wrote:
I think limitation to scrap infrastrucutures/lifelines is a realistic feature.
Bases and Labs are valid targets for scorched earth policy.




Hm.....good point, maybe remove scrap protection when control drops below 25%? There's no reason to scrap domes/farms/labs/generators if it would create a shortage unless a planet is about to be captured.
_________________
Adapt or die.

Talien
Marshal
Templar Knights


Joined: May 11, 2010
Posts: 2039
From: Michigan
Posted: 2012-01-12 12:58   
Forgot to post this the other day, but I'm really liking the random AI names. It's a lot better than the basic ship with a roman numeral attached.
_________________
Adapt or die.

Goto page ( 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 Next Page )
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Page created in 0.030569 seconds.


Copyright © 2000 - 2019 Palestar Inc. All rights reserved worldwide.
Terms of use - DarkSpace is a Registered Trademark of PALESTAR